Balloon-Simple-ArrowNon
Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header

Airsoft?


De geschiedenis van Airsoft

De Airsoftsport ontwikkelde zich rond het begin van 1970, toen de Daisy Manufacturing Company begon met het produceren van luchtdrukgeweren die plastic balletjes schoten, als vervanging van de toenmalige luchtdrukgeweren, die met metalen dan wel loden projectielen schoten. De voornaamste reden was om een nieuwe doelgroep te bereiken. Dit type wapen werd de Soft Air gun genoemd maar sloeg op dat moment niet aan in de Verenigde Staten.

Rond 1980 werd de interesse van consumenten in Japan voor deze wapens gewekt, omdat het in dit land per wet verboden is om privé een vuurwapen in bezit te hebben. Zo konden Japanse wapenliefhebbers toch een wapencollectie opzetten. Verschillende Japanse bedrijven begonnen het systeem van Daisy Manufacturing Company te gebruiken en in te bouwen in hun realistische kopieën van (vuur)wapens. De Soft Air- of Airsoftapparaten waren geboren.

Technische ontwikkeling

Het originele Daisy-systeem gebruikte een simpel veermechanisme (spring-powered air piston). Gedurende de jaren '80 ontwikkelden zich de door gas aangedreven Airsoftapparaten.

Een elektrische motor zorgt samen met een ingebouwde veer dat de BB's uit het Airsoftapparaat wordt geschoten. Dit mechanisme wordt tegenwoordig in bijna alle Airsoftapparaten gebruikt (AEG). In plaats hiervan, werd er in de kleine varianten van een Airsoftapparaat, gebruik gemaakt van een gasaangedreven mechanisme dat voor de aandrijving zorgde (GBB). Het elektrische mechanisme is lange tijd te groot en te lang geweest om in een kleine variant van een Airsoftapparaat te plaatsen. Fabrikant Tokyo Marui heeft sinds 2005 een "Automatic Electric Pistol" (AEP), waarmee het dus gelukt is om het elektrische systeem in een AEP te bouwen.

Net als de apparaten ontwikkelde de Airsoftsport zich ook snel in Japan en verspreidde zich vanuit daar naar andere Aziatische landen. Van hieruit verspreidde het zich naar Europa; met name naar Italië en het Verenigd Koninkrijk, in de jaren '90. De Airsoftsport deed rond 1995 zijn herintrede in Amerika .

Sinds de jaren '90 heeft de Airsoftsport zich razendsnel verspreid over de verschillende continenten. In het ene land sneller dan het andere, maar er is wereldwijd nog steeds sprake van een gestage groei.

Wetgeving

De Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging (NABV) is opgericht in 2004 en statutair op 31 maart 2005, met als doel het doen beoefenen van de Airsoftsport in al zijn verschijningsvormen, het promoten en bevorderen van de belangstelling voor de Airsoftsport in Nederland, alsmede het behartigen van de belangen van allen die in Nederland de Airsoftsport beoefenen. De NABV is het aanspreekpunt voor diverse (overheids)instanties en wordt door allen gezien als de Nederlandse bond voor de Airsoftsport.

Inmiddels is de hoofdprioriteit die de NABV als doel had gesteld - om Airsoftapparaten te reguleren in Nederland - behaald. De sportbeoefenaars kunnen sinds 15 januari 2013 door middel van goede regulering (zonder afbreuk te doen aan de kernwaarden), de Airsoftsport in Nederland beoefenen.

Airsoftapparaten

Airsoftapparaten zijn er in veel verschillende soorten. In veel gevallen zijn de ontwerpen gebaseerd op bestaande wapens van vroeger en nu. Daarnaast is er onderscheid in de technische werking.

Apparaten op gas
Bij dit soort apparaten kan er semiautomatisch of automatisch worden geschoten. Echter niet alle airsoftapparaten op gas zijn automatisch. Ook zijn er zogenaamde blow-backmodellen (GBB), die een achterwaartse druk geven waardoor het lijkt of u een echt wapen afvuurt. De meeste gasreplica’s moeten worden bijgevuld na ongeveer 60 schoten.

Elektrische apparaten
Deze apparaten gebruiken een batterij die u zelf kunt opladen. Een kleine elektromotor drijft een vernuftig mechanisme aan waardoor er intern luchtdruk opbouwt, welke vrij komt bij het overhalen van de trekker. De hoeveelheid schoten die u kunt lossen met één batterij is veel hoger dan met gas en verschilt per batterij

Spring guns
Dit is een Airsoftapparaat dat elke keer voor ieder schot eerst handmatig moet worden overgehaald. Bij het overhalen van het apparaat spant een veer. Als deze veer losgelaten wordt met behulp van de trekker, veroorzaakt de veer luchtdruk die de BB (het biologisch afbreekbaar projectiel) uit de loop van apparaat blaast.

Airsoftgear

Naast Airsoftapparaten is er een grote hoeveelheid aanvullende uitrusting die u kunt aanschaffen om de sport nog beter te beoefenen of nog realistischer te maken.

Oogbescherming!
Het allerbelangrijkste onderdeel van uw uitrusting is een bril die uw ogen beschermt tegen BB's (biologisch afbreekbare projectielen). Ook bij kaartschieten of parcours, is een bril verplicht! Kies een bril die bij u past en die niet gevoelig is voor condens (m.n. van belang bij re-enactment). De bril dient minimaal te voldoen aan de EN166 1B, STANAG 2920 v50 en de 40296 norm.

Uitrusting
Het kiezen van een passende uitrusting is deels een kwestie van smaak. In het algemeen is het bij de discipline Reënactment verstandig om goed beschermd de locatie te betreden. Denk daarbij aan stevig schoeisel, kniebeschermers of hoofdbescherming. Camouflage ook van belang om niet op te vallen voor de tegenstander.

Voor de discipline kaart en parcours schieten is een goede uitrusting essentieel. Denk hierbij aan een goed holster of een schietbril met andere kleur glazen.

In Nederland zijn er verschillende winkels waar aanvullende uitrusting te verkrijgen is. Denk daarbij aan legerdumps of informeer bij erkende wapenhandelaren. Op onze website zijn binnenkort alle winkels te vinden die bij de NABV zijn aangesloten.

Veiligheid

Airsoftsport is een “gentleman´s sport”. Airsoft en veiligheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een gezonde uitoefening van de Airsoftsport vraagt van de sportbeoefenaars om de veiligheidsvoorschriften zorgvuldig na te leven. Daarnaast zijn eerlijkheid en fair play van groot belang. Veiligheid in acht nemend, staat de sport garant voor gezelligheid en kameraadschap.

Bij Airsoft worden kwalitatief en technisch hoogstaande Airsoftapparaten gebruikt. Van buiten zijn dit realistische kopieën van wapens. Maar van binnen zijn ze alleen geschikt voor het schieten met ongevaarlijke, lichte plastic balletjes (biologisch afbreekbaar). Veiligheid staat bij Airsoft altijd centraal. Oogbescherming is bij alle disciplines verplicht. Bovendien gelden er schotkrachtlimieten en een minimale schietafstand. Duidelijke instructies en uitleg worden door iedere NABV medewerker of gekwalificeerde organisator gegeven.

Want naast realistisch en spannend, is en blijft Airsoft een sport. Met respect voor het spel en elkaar.

Bekijk ons reglement op www.crimi-events.com/reglement want alles bij ons draait op de 1e plaats om veiligheid van de spelers.
 
 
 
 
 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.

Beste Airsofters,
Belangrijk!!!!!!

Per 1 Juli gaan reserveringen nog enkel via de nieuwe website: www.airsoftevents.be. Deze is reeds online
We zitten nu in een overgangsfase, dus u kunt nu ook nog via deze website reserveren voor de events voor juni maar ook via de nieuwe website
Aub niet via alle 2 de websites reserveren. Of via crimi-events.com of via airsoftevents.be
Dank u wel voor u begrip!!!


Chers airsofteurs,
Important ! ! ! ! ! !
À partir du 1er juillet, les réservations se feront uniquement via le nouveau site web : www.airsoftevents.be. Il est déjà en ligne.
Nous sommes actuellement en phase de transition, vous pouvez donc toujours réserver via ce site pour les événements du mois de juin, mais aussi via le nouveau site.
Merci de ne pas réserver sur les deux sites. Que ce soit via crimi-events.com ou via airsoftevents.be.
Merci pour votre compréhension !!!

Dear Airsofters,
Important!!!!!!
As of July 1st, reservations will only be accepted through the new website: www.airsoftevents.be. This website is already online.
We are currently in a transition phase, so you can still make reservations for events in June through this website as well as the new website.
Please do not make reservations through both websites. Either through crimi-events.com or airsoftevents.be
Thank you for your understanding!!!

Mvg
Crimi-Events/ASA